Velkommen til Colosseum
– hvor smag og historie mødes

For os – Anne Mette og Ali – er Colosseum ikke bare en restaurant. Det var her, vores historie begyndte. 

Vi arbejdede begge her som teenagere, hvor vi lærte om mad, mennesker og godt håndværk. 

Vi blev kærester, og her startede vores drøm om en dag at skabe vores eget sted.

Efter flere år med erfaringer fra køkkener rundt i Danmark er vi tilbage. 

Tilbage på Colosseum, hvor det hele begyndte, og hvor vi nu får lov til at udleve vores drøm som medejere af denne ikoniske restaurant.

Med respekt for den lange historie Colosseum har i Sønderborg, sammensætter vi vores menu ud fra de lokale råvarer vi har til rådighed.

Hver tallerken fortæller en historie om kvalitet, omtanke og det bedste fra vores nærområde

I køkkenet står Ali med fokus på håndværket, detaljerne og smagen, mens Anne Mette sørger for, at rammerne er perfekte, og at du føler dig hjemme fra det øjeblik, du træder ind ad døren.

Colosseum er vores drøm og vores historie, og vi glæder os til at dele det hele med dig.

– Anne Mette Egehave Jørgensen & Ali Hassan Moussa

Restaurant Colosseum
– En levende del af Sønderborgs historie

Colosseum kan spores helt tilbage til midten af 1700-tallet, hvor restauranten lå på Perlegade. I 1857 dannede Colosseum rammerne for stiftelsen af Sønderborgs historiske borgerforening. Året efter blev der opført en ny sal bag hovedhuset, og arkivalier viser, at stedet allerede på dette tidspunkt var en veletableret beværtning.

Under besættelsen (1940-45) var Colosseum et af de få steder, hvor foreninger kunne mødes, da andre samlingslokaler var beslaglagt af den tyske værnemagt. Den 4. maj 1945 blev et månedsmøde i borgerforeningen afbrudt af værten, Peter Schmidt, som jublende meddelte, at tyskerne havde kapituleret.

En anden central del af Colosseums historie er “Kong Fiddes Livret.” Ifølge overleveringen blev retten serveret for Kong Frederik 9. under hans ophold på Gråsten Slot, navnet “Fidde” er et sønderjysk kælenavn for Frederik. Den nøjagtige oprindelse er ikke dokumenteret til fulde, men retten er blevet Colosseums signatur og en populær fortælling blandt gæsterne.

I midten af 1990’erne flyttede Colosseum til sin nuværende placering ved vandet, hvor den smukke beliggenhed fuldender restaurantens charme. I dag er Colosseum fortsat et ikon i Sønderborg, forankret i lokalhistorien med klassiske danske retter og en intim, nostalgisk atmosfære. 

Stedet formår at binde tråde mellem fortid og nutid, hvor både stamgæster og nye besøgende kan opleve dansk hygge, historisk charme og ikke mindst en bid af Sønderborgs levende kulturarv.